Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Делегација УБС банке из Швајцарске посетила Смедерево

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, са сарадницима, примила је данас делегацију од 28 клијената, потенцијалних инвеститора УБС банке из Швајцарске, који су се упознали са потенцијалима и инвестиционим предностима Смедерева, али и са културно-историјским наслеђем.

 

Швајцарска делегација високог нивоа, састављена од топ-менаџера, клијената швајцарске банке УБС, посетила је данас Смедерево у организацији Волфсберг (Wолфсберг), Платформе за пословни развој швајцарске банке УБС.

 

Градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић, захвалила се представницима Швајцарске за све оно што је њихова земља до сада учинила за наш град и изразила наду да ће се, после данашњег састанка, још виђати у Смедереву.

 

Пријему у Градској управи присуствовали су заменик градоначелника Бојан Теофиловић, председник Скупштине града Бранче Стојановић, помоћник градоначелника Првослав Недељковић и директори јавних предузећа и установа, а инвестиционе потенцијале представио је директор Дирекције за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште Ненад Крчум.

 

Представник Волфсберга др Тони Шоненберг је, захваљујући на пријему, рекао да су готово сви од 28 присутних швајцарских представника привреде, по први пут у Србији и изразио задовољство што ће током овог студијског путовања имати прилику да сазнају нешто више о историји, култури, привреди и политичком развоју Србије.

 

"Јуче смо водили изузетно занимљиве разговоре са националним политичарима и радујемо се што данас, ван Београда, боравимо у овом прелепом граду. Радујем се вашој презентацији и дискусији која ће после ње уследити", рекао је Шоненберг.

 

Разговори су потом настављени иза затворених врата са руководством Града Смедерева, у оквиру презентације привредних потенцијала Смедерева.

 

Гости су током данашње посете Смедереву обишли Регионални центар за професионални развој запослених у образовању, Смедеревску тврђаву и Вински град.