Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Делегација радника Желвоза разговарала са руководством града

Формиран радни тим радника Желвоза који ће комуницирати са градским руководством.


Стотинак радника Желвоза изразило је данас незадовољство због нередовне исплате зарада, неоверених здравствених књижица и комплетном ситуацијом у фабрици.

На протесту у згради Градске управе они су данас затражили смену заштитника капитала, генералног директора и Надзорног одбора, именовање стручних људи на та места и обезбеђивање пуне упослености и законитог пословања у фабрици.

Незадовољним радницима обратила се градоначелница Смедерев др Јасна Аврамовић која је поновила да локална самоуправа нема ингеренције да решава проблем Желвоза, већ да је права адреса држава, односно Влада Републике Србије и Агенција за приватизацију.

Она је изразила забринутост због тешке ситуације у којој се налазе запослени и у оквиру логистичке помоћи локалне самоуправе, предложила да радници сачине радну групу која ће свакодневно комуницирати са градским руководством у заступању њихових ставова пред државним институцијама.

„Кључ решења је у држави. Држава је ваш оснивач, али је свакако решење вашег проблема битно за град“, нагласила је градоначелница.

Она је пренела радницима да ће досадашњи директор средином месеца поднети оставку и изразила наду да би наредни први човек смедеревског ремонтера шинских возила могао да буде човек из ове фабрике и овог града, који је упознат са генезом проблема и који има интерес да Желвоз "постави на ноге".

Радницима се обратио и заменик председника Скупштине града Смедерева Богољуб Спасојевић, а пријему незадовољних радника Желвоза присуствовао је и заменик градоначелника Бојан Теофиловић.

Радни тим, који ће убудуће комуницирати са градским руководством, изабран је овом приликом и чиниће га радници Ненад Тасић, Драган Машић, Горан Стефановић, Славољуб Хранисављевић и Бојан Павловић.

Данашњи протест организовао је Синдикално раднички покрет Желвоз.