У селу Липе одата почаст палим херојима Бијенална награда - Јагошу Марковићу Александру Берчеку - награда за животно дело „НУШИЋЕВА ЕРА, НАША МЕРА“ Представници јапанске компаније „Маyекаwа“ посетили Смедерево


Десет медаља на Балканијади ветерана

Ветерани Атлетског клуба "Смедерево" учествовали су протеклог викенда на 23. Балканским ветеранским играма које су одржане у Загребу и достојно репрезентовали српску и смедеревску атлетику.

 

У јакој конкуренцији Смедеревци су се вратили са десет освојених медаља и то: Лазар Секулић освојио је злато на 2.000 метара стипл и оборио рекорд Балкана, на 800 метара и 1.500 метара освојио је сребро, а у штафети 4x100 злато и Балканској штафети сребро. Снежана Јанковић је на 1.500 метара освојила сребро, а Верица Дисић је на 400 и 800 м освојила злато и у штафети 4x100 и Балканској штафети, бронзу.

 

На такмичењу је учествовало 717 атлетичара из БиХ, Бугарске, Македоније, Грчке, Молдавије, Црне Горе, Румуније, Србије, Словеније, Турске, Албаније, Хрватске, а ван конкуренције нступили су такмичари из Немачке, Италије, Казахастана и Пољске.