Град поклонио нова возила Дому здравља у Смедереву Светосавска академија – у славу духовног родитеља српског народа Светосавско дружење основаца са песником Следе Савине путоказе и граде литерарну традицију у Смедереву Светосавски концерт Ансамбла народних игара и песама Смедерево


Десет медаља на Балканијади ветерана

Ветерани Атлетског клуба "Смедерево" учествовали су протеклог викенда на 23. Балканским ветеранским играма које су одржане у Загребу и достојно репрезентовали српску и смедеревску атлетику.

 

У јакој конкуренцији Смедеревци су се вратили са десет освојених медаља и то: Лазар Секулић освојио је злато на 2.000 метара стипл и оборио рекорд Балкана, на 800 метара и 1.500 метара освојио је сребро, а у штафети 4x100 злато и Балканској штафети сребро. Снежана Јанковић је на 1.500 метара освојила сребро, а Верица Дисић је на 400 и 800 м освојила злато и у штафети 4x100 и Балканској штафети, бронзу.

 

На такмичењу је учествовало 717 атлетичара из БиХ, Бугарске, Македоније, Грчке, Молдавије, Црне Горе, Румуније, Србије, Словеније, Турске, Албаније, Хрватске, а ван конкуренције нступили су такмичари из Немачке, Италије, Казахастана и Пољске.