Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Добијена средства за изградњу 30 монтажних објеката за избегла и расељена лица

У оквиру пројекта „Пружање подршке интерно расељеним лицима, избеглицима и повратницима“ Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) добио је средства од Делегације Европске уније у Републици Србији за његову реализацију у оквиру IPA 2011 програма.

Реализација пројекта предвиђа изградњу 30 монтажних објеката (23 једнопородична и 7 двојних објеката) намењених трајном решавању стамбеног питања за 37 породица избеглица и интерно расељених лица.

Учешће Града Смедерево односи се на обезбеђивање земљишта за изградњу објеката, одговарајуће инфраструктуре и прикључака, као и свих релевантних дозвола за изградњу.

Предвиђена средства су намењена за изградњу по систему „кључ у руке“.

Ускоро се очекује сусрет представника Arbeiter-Samariter-Bund и представника локалне самоуправе на којем ће се разговарати о пројектним активностима и бити потписан Меморандум о разумевању.