Косидба на Плавинцу – поново оборен рекорд Потписан споразум о братимљењу Смедерева и Тангшана Обележена 77. годишњица Петојунске трагедије Рехабилитација Коларске улице ХБИС Србија - почео нови циклус обуке железараца


Добијена средства за изградњу 30 монтажних објеката за избегла и расељена лица

У оквиру пројекта „Пружање подршке интерно расељеним лицима, избеглицима и повратницима“ Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) добио је средства од Делегације Европске уније у Републици Србији за његову реализацију у оквиру IPA 2011 програма.

Реализација пројекта предвиђа изградњу 30 монтажних објеката (23 једнопородична и 7 двојних објеката) намењених трајном решавању стамбеног питања за 37 породица избеглица и интерно расељених лица.

Учешће Града Смедерево односи се на обезбеђивање земљишта за изградњу објеката, одговарајуће инфраструктуре и прикључака, као и свих релевантних дозвола за изградњу.

Предвиђена средства су намењена за изградњу по систему „кључ у руке“.

Ускоро се очекује сусрет представника Arbeiter-Samariter-Bund и представника локалне самоуправе на којем ће се разговарати о пројектним активностима и бити потписан Меморандум о разумевању.