Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Добре вести за пољопривреднике у право време

Краткорочни кредити за пролећну сетву од 100.000 до 400.000 динара

         Добре вести за пољопривреднике, у право време. У Градској управи потписан је Уговор о краткорочном кредитирању регистрованих пољопривредних газдинстава, између градског Фонда за развој пољопривреде и Банке Инетеса. Износ кредита је од 100.000 до 400.000 динара а пољопривредницима ће ова средства бити од изузетне помоћи за пролећну сетву – набавку репроматеријала, семена, горива... Рок отплате је годину дана а камата 9,5%.
У овој години планирано 80 милиона динара за кредитирање пољопривредника.


     17 противградних станица, са којих се бране усеви наших пољопривредника, спремно је дочекало почетак сезоне противградне заштите. Ангажовање 34 стрелца, МУП Одсек за ванредне ситуације финансира са по 4.000 динара док 7.000 динара по стрелцу месечно, обезбеђује Фонд за развој пољопривреде града Смедерева. Обезбеђен је довољан број противградних ракета за почетак сезоне.