Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Договорен датум потписивања Меморандума и Уговора са АСБ-ом о Пројекту ИПА 2011

Градоначелница др Јасна Аврамовић данас је примила представнике Организације АСБ и том приликом разговарали су о пројекту изградње стамбеног простора за избегла и расељена лица.

На састанку је закључено да је неопходно израдити премер и предрачун трошкова грађевинских радова за изградњу потребне инфраструктуре за реализацију пројекта у сарадњи са ЈП Дирекција за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште.

Градоначелница др Јасна Аврамовић је присутне известила да је упозната са чињеницом да је орагнизација АСБ заинтересована да пружи помоћ око затварања избегличког кампа ОРА Радинац и изразила спремност локалне самоуправе да издвоји одређена средства за решавање овог дугогодишњег проблема.

Помоћник градоначелника за здравство и социјалну заштиту Др Весна Јеремић Драгојевић је истакла да у колективном центру тренутно станује 108 интерно расељених и избеглих лица, те да би за потребе њиховог стамбеног збрињавања била неопходна изградња тридесетак стамбених објеката.

Град Смедерево налази се у групи локалних самоуправа које су уврштене у пројекат решавања стамбеног питања избеглих и интрено расељених лица, а за чија средства је организација конкурисала код Европске банке за обнову и да су за Смедерево планирана средства од 300 хиљада евра.

Договорено је да у току фебруара Град Смедерево буде домаћин потписивања Меморандума  коме би присуствовали представници делегације АСБ и Комесаријата за избеглице УНХЦР, са чим се сагласила и градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић.