Хитна помоћ добила мобилни апарат дефибрилатор Обавештење ЈКП Водовод Смедерево Обновљена столарија и спортски терени у ОШ Иво Андрић у Радинцу Одржана студијска посета Лиону у вези са стварањем приступачног окружења Куп Србије у каратеу за полетарце, наде и кадете почео је данас у Смедереву


Доспеће 4. квартала за плаћање пореза на имовину

Подсећамо грађане да се порез на имовину плаћа квартално током године, а доспеће сваке рате је средином квартала. Четврти квартал за текућу годину доспева за плаћање 14. новембра 2019.године. Сви грађани могу до овог датума да измире своје обавезе без обрачуна затезне камате. За све уплате после овог рока зарачунаваће се затезна камата која износи 12,50% на годишњем нивоу.

 

Висина четврте рате пореза на имовину за 2019.годину износи једну четвртину прошлогодишњег задужења. Са измиривањем четврте рате потребно је измирити и евентална дуговања уколико постоје како би се избегао поступак принудне наплате.

 

Решења о утврђивању пореза на имовину за 2019.годину су у штампи и биће дистрибуирана путем поште од 12. новембра текуће године

 

Обвезници пореза на имовину могу стање својих обавеза да провере у Локалној пореској администрацији сваког радног дана у периоду од 7,30 – 15,30 часова лично или путем телефона 026 / 613-269.

 

Непријављена имовина подлеже кажњавању

 

Позивамо све грађане који до сада нису поднели пореску пријаву за плаћање пореза на имовину ( објекти и земљиште ) да то учине у најкраћем року обзиром да непријављивање имовине представља порески прекршај из члана 180. Закона о пореском поступку и пореској администрацији.