... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Драган Џајић посетио Смедерево

 

Трећа Звездина звезда похвалила Смедерево као град који улаже у развој спорта


Драган Џајић  је један од најбољих југословенских фудбалера свих времена. Одиграо је 85 утакмица у националној селекцији, до 2004. председник фудбалског клуба Црвене звезде на чијем се челу налазио преко две деценије. Џајић је као тадашњи технички директор Црвене звезде творац златне генерације, са којом је освојио Куп европских шампиона. Црвена звезда је тада у незваничном такмичењу за најбољи клуб на планети, освојила Тојота куп, у децембру 1991.

Познат и као трећа Звездина звезда јуче је посетио Смедерево и у фабрици "Желвоз" одржао предавање менаџерима на тему "Концепт тимског рада у радним организацијама или компанијама и спорту".

За великана фудбала одржан је пријем у ГУ Смедерево, коме су поред градоначелника, Предрага Умичевића, присуствовали потпредседник Скупштине Смедерева, Бојан Костић и члан ГВ за спорт и омладину, Ненад Максић, као и директор фабрике "Желвоз", Слободан Ристић. Градоначелник Смедерева је упознао госта са улагањем града у спорт.

"Препознати смо протекле две године као град који је са инвестицијом од преко милион и по евра завршио халу која се градила 11 година, спортску халу са 3.200 места. На тај начин смо били домаћини Универзијаде, уз фудбалски стадион који је такође био домаћин за 11 мечева. Прпознати смо и као град који је за непуних годину дана од идејног решења дошао до отварања базена са највећим гледалиштем на Балкану са 10.000 места. У протеклих 6 година, Смедерево је, поред спортске хале, изградило још три школске сале у основним школама, што за последицу има више од 12.500 младих људи који се активно баве спортом, има 7 суперлигаша. Спорт смо доживели као инвестицију, а не као трошак, инвестицију у будућност наших најмлађих суграђана. Свесни смо такође да без развијеног менаџмента, нема врхунских резултата, а без њих нема ни развоја спорта. Окосницу јуниорске веслачке репрезентације Србије чине такмичари из Смедерева"- истакао је Умичевић.

Директор смедеревске фабрике "Желвоз", Слободан Ристић, напоменуо је да ова компанија води рачуна о сталној едукацији менаџмента, што представља кључ  успеха у данашњим условима пословања и захвалио се Џајићу на одржаном предавању.

"У репрезентацији психолошки није најбоља ситуација јер морају да се превазиђу многе ствари унутар Фудбалског савеза и да се поставе на прави ниво, што љубитељи фудбала и очекују. Мислим да је тешка ситуација, да неће бити лако, али провејава оптимизам код тренера репрезентације, који верује да можемо да се квалификујемо за Еуро"- рекао је Џајић  и захвалио се на указаном гостопримству.

"Када би остали градоначелници и људи који воде спорт размишљали на овакав начин о спорту, као што радите ви овде у Смедереву, мислим да би нам спорт био на завидном нивоу"-додао је Џајић.