Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Драгана дел Монако у Смедереву

У Градској управи Смедеревo у недељу је организован свечани пријем за Драгану дел Монако Шобајић.

 

Оперска дива посетила је Смедерево са супругом и сином, а дочекали су је градоначелница, др Јасна Аврамовић, председник Скупштине, Бранче Стојановић и саветник градоначелника, Радослав Цокић.

 

''Добродошли у Град Смедерево. Велико је задовољство да Вас у име Града поздравим, као примадону, али и као Смедеревку. Дуго Вас није било у Смедереву, можда је то наша грешка, али ми ћемо је исправити и у будућности очекујем сарадњу. Пошто је Смедерево повело рачуна о културном животу и ономе што  Смедеревци треба да виде, не морају увек отићи у Београд да би нешто доживели. Надам се да ће већ следеће године Смедеревци имати задовољство да вас виде и чују'', истакла је градоначелница.

 

Оперска дива се захвалила на свечаном пријему и изразила жаљење што ове године није била део програма Смедеревске јесени. Подсетила је да је последњи пут била у Смедереву деведесетих година, када је наступала са својом колегиницом Златом Петковић и нагласила значај ширења културе ван Београда.

 

''Треба да почнемо да водимо рачуна о томе да се култура троши и ван Београда. Нису сви у прилици да дођу у Народно позориште, јер су везани за путовања и превозе, а знам да Тврђава има све услове да се ту направи један леп фестивал опере. Тврђава је идеална сценографија за Трубадура или Набука, за неке масовније опере, можда чак и за Аиду, о томе се може размислити'', изјавила је Драгана дел Монако Шобајић.