Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Друго коло Купа Србије у стрељаштву

Стрељачка дружина „Смедерево“ била је домаћин другог коло Купа Србије у гађању ваздушним оружјем у дисциплинама на 10 метара. Такмичење је одржано током викенда на Стрелишту у Смедереву (40 стрељачких места), на електронским метама и у складу са ОТП Стрељачког савеза Србије. Класификација и бодовање резултата урађени су у складу са Правилником за организовање Куп такмичења ССС.

Ово друго коло Купа Србије остаће у сећању по одличним резултатима, а пре свега због фантастичних 399 кругова олимпијке Андрее Арсовић (Партизан Београд), у сениорској конкуренцији пушком код жена, и веома неизвесној борби пиштољашица у сениорској конкуренцији, где се борба о прва три места водила између наше три олимпијке и на крају су медаље подељене на основу броја унутрашњих центара, јер су све три имале резултат од 378 кругова, па је тријумфовала Јасна Шекарић (Црвена Цвезда) са 10 унутрашњих центара, испред Бобане Величковић СД „Бор 030“) – 8 унутрашњих центара и Зоране Аруновић (Црвена звезда) – 4 унутрашња центра.

У сениорској конкуренцији пушком, после Андреиних 399, други најбољи резултат код жена имала је Марија Мамлић из СД „Нови Сад 1790“ 396 кругова, а круг мање и треће место освојила је Јелена Живковић из СД „Јагодина 92“.

Код сениора у конкуренцији пушком прва два места припала су стрелцима СД „Нови Сад 1790“ Драгану Марковићу са 597 кругова и Немањи Миросављеву са 596 кругова. Актуелни првак Србије Милутин Стефановић из СД „Чика Мата“ из Крагујевца на крају је морао да се задовољи трећим местом са резултатом од 595 кругова.

Код пиштољаша у сениорској конкуренцији доминација олимпијаца. Бронзани из Лондона 2012. Андрија Златић, СД „Алекса Дејовић“ из Ужица са 587 кругова у Смедереву је био златан. Сребрном медаљом се окитио Дамир Микец, СД „Полицајац“ Београд са 583 круга. Димитрије Гргић из СД „Академац“ из Београда са 577 кругова био је трећи.

И у јуниорским категоријама занимљиво такмичење. Као и код сениорки пиштољем, код јуниорки са истим резултатом од 363 круга такмичење завршавају Јелена Томић, СД „Кикинда“, која односи златну медаљу са 4 унутрашња центра наспрам два наше Ане Алентијев, СД „Смедерево“. Бронзана медаља одлази у Ужице Милици Цвијовић из СД „Алекса Дејовић“ са резултатом од 362 круга.

Код пушкашица у јуниорској конкуренцији о три прва места такође је одлучивао број унутрашњих центара, јер су све три такмичарке имале резултат од 395 кругова. Златну медаљу са 31 унутрашњим центром освојила је Марина Симић, СД „Нови Београд Ушће“, наспрам 28 Анђеле Михајловић из СД „Ниш 1881“ и 25 Виолете Теодоре Трифунов из СД „Нови Сад 1790“.

Као и у првом колу, у јуниорској конкуренцији пушком код мушкараца исти резултат од 592 круга имали су Андрија Миловановић из СД „Ниш 1881“ и Стефан Александровски из СД „Јединство“ из Старе Пазове, и поново је Андрија освојио златну медаљу захваљујући већем броју унутрашњих центара 44 наспрам 40 Стефанових. Бронзана медаља припала је Габријелу Даутовићу из СД „Панчево 1813“ који је имао 588 кругова.

Код пиштољаша у јуниорској конкуренцији као и у првом колу најбољи је био Душан Латиновић из СД „Кикинда“ са 557 кругова. Друго место и сребрну медаљу освојио је Александар Живановић из СД „Колубара“ 542 круга, а бронзану медаљу Витомир Туцовић из СД „Алекса Дејовић“ са 537 кругова.