... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Два злата у финалу Купа Стрељачког савеза Србије

Такмичарке Стрељачке дружине „Смедерево" биле су најбоље екипно и појединачно у финалу Купа Србије, А програм, које је одржано протеклог викенда на стрелишту у Спортској хали у организацији СД „Смедерево".

 

Златну медаљу екипно, у сениорској конкуренцији у дисциплини пиштољ, освојиле су Јасмина Гргић, однедавно члан смедеревске дружине,  Ана Алентијев и најмлађа такмичарка Ана Тодоровић, која је у овом спорту тек четири месеца.

 

У појединачној конкуренцији, Јасмина Гргић је победила испред двоструке европске шампионке Бобане Величковић из Стрељачког клуба „Бор 030", док је трећим местом морала да се задовољи светска првакиња и прва на светској ранг листи ваздушним пиштољем Зорана Аруновић из Стрељачког клуба „Црвена звезда".

 

Након завршетка такмичења, Стрељачки савез Србије је прогласио науспешније стрелце, тренере и клубове за 2013. годину. Међу најбољима је и наша Ана Алентијев, која је проглашена најбољом у категорији јуниорке пиштољ.

 

Најбоља сениорка пиштољем је Зорана Аруновић (СК „Црвена звезда"), а сениор Андрија Златић (СК „Алекса Дејовић" из Ужица). Најбољи јуниор пиштољем је Душан Латиновић (СК „Кикинда"). У категорији млађих јуниора најбољи је Станислав Калчић (СК „Металац ФОД" Бор), а млађа јуниорка пиштољем Тијана Цвијовић (СК „Алекса Дејовић" из Ужица).

 

Најбоља сениорка пушком је Андреа Арсовић (СК Партизан Београд), а сениор Немања Миросављев (СД „Нови Сад 1790"). Најбоља јуниорка је Тиха Тодоровић (СК „Милорад Манчић Лукањац" Пирот), а јуниор Стефан Александровски (СК „Јединство" Стара Пазова). Најбоља млађа јуниорка пушком је Ивана Креко (СК „Татра" Кисач), а млађи јуниор Андрија Миловановић (СК „Ниш 1881"). Најбоља кадеткиња је Ивана Марић (СК „Јединство" Стара Пазова), а најбољи кадет је Никола Ристић (СК „Врање").

 

Најуспешнији тренер је Драган Доневић (Партизан Београд), најуспешнија такмичарка Ивана Максимовић (Академија Максимовић Београд), најуспешнији такмичар је Андрија Златић („Алекса Дејовић" Ужице).

 

Најбољи клубови у 2013. години су Црвена Звезда, Нови Београд Ушће и Партизан Београд.

 

Ово је последње такмичење пре Првенства Европе ваздушним оружјем које се одржава у Москви од 26. фебруара до 6. марта и репрезентација Србије остаће на седмодневним припремама у Смедереву.