... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Две године рада базена у Смедереву

Поводом две године рада базена, у суботу 23. Јула, одржан је радни састанак којем су присуствовали градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, директор Спортског центра Миломир Томић, представници Управног и Надзорног одбора и члан Градског већа задужен за спорт Ненад Максић.

„Планирали смо да покријемо базен и мислим да је то права ствар. Кроз овај простор је за месец дана прошло 50.000 људи, што је веома важно, без инфекција и повреда и тај простор мора да буде у функцији током читаве године. Од данас је базен богатији за још један садржај – тобоган, који је урађен из сопствених средстава и ове сезоне биће бесплатан за посетиоце базена“, истакла је градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић. Према њеним речима, Смедерево постаје спортски град.

„Наша перспектива је у спортском туризму. То је нешто што се само наметнуло и из тог разлога имамо обавезу да завршимо смештајне капацитете на Спортском центру. Анекс са 25 соба требало би да буде завршен до 1. септембра и намештај обезбеђен до јесени. Имамо још добрих прича за промоцију Смедерева као града спорта, попут стварања услова за триатлон. Из таквих разлога у ребалансу буџета предвиђено је додатних 20 милиона динара за спорт“, нагласила је градоначелница.

Градоначелница је додала да ће у Смедереву, почетком септембра, током Смедеревске јесени, бити организована велика конференција инвеститора у вези са изградњом Смедеревске марине, чијом Студијом изводљивости је планиран један отворени и један затворени базен, уз мноштво спортско - рекреативних садржаја.

„Од почетка сезоне, просек посетилаца на базено био је око 2.100  дневно. Три велика филтера за 6 сати рада промене комплетну воду - 2.500 кубика. Контроле санитарне инспекције показују исправност воде за купање“, каже в.д. директор Спортског центра, Миломир Томић.  Директор је демантовао гласине да је несправна вода за пиће и подсетио да је вода из базена, према налазима надлежних служби, најквалитетнија у Подунавском и Браничевском округу.

Први човек Спортског центра је похвалио и спасилачку службу на базену, која је интервенисала у шест озбиљних ситуација и спречила трагичне исходе. Он је додао да је прву, од укупно четири циклуса обуке непливача, успешно завршило 75 деце. У овом тренутку је  за обуку непливача пријављено више од 200 малишана.