Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Двонедељни једриличарски камп

У Голупцу је под покровитељством града Смедерева организован Курс за једриличаре почетнике.Двадесеторо деце из Смедерева, Голупца и Доњег Милановца у Голупцу похађају  основе једриличарства. Једриличарски камп уврштен је у програм манифестације Дани дунава у Смедереву, те је генерални покровитељ ове својеврсне школице на Дунаву био град Смедерево. Организатори су Једриличарски савез Србије и Бродарски клуб Металац, Смедерево. Под будним оком тренера Николе Рогуље из Новог Сада и Дејана Ђорића из Смедерева деца су већ после само неколико дана тренирања спремна да самостално једре.

Организатори су и ове као и ранијих година предузели неопходне мере безбедности. Девојчице и дечаци, основношколског узрста, за све време боравка на реци носе безбедносне прслуке. Боравак у Кампу је бесплатан а деца су смештена у објекат Једриличарског савеза Србије и обезбеђена им је исхрана.Данас су полазнике једриличарског кампа посетили Миодраг Шебек, генерални секретар Једриличарског савеза Србије, бивши репрезентативац, Весна Вендић, председник Једриличарскок клуба Ђердап и директор Туристичке организације у Доњем Милановцу.

Децу је у име града Смедерева поздравио Ненад Максић, члан Градског већа задужен за спорт и омладину. Том приликом уручио им је поклоне града. Малишани су поред осталог добили мајице са логом града Смедерева а данашња посета била је прилика да члан ГВ уручи полазницима, дипломе о завршеном курсу за једриличаре почетнике.