Град Смедерево поново организује представе за децу по сеоским школама Још један успешно реализован концерт смедеревских културно-уметничких друштава НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА У СУБОТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА СМЕДЕРЕВА Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу


Екипе Зеленила на терену

Ове недеље екипе ЈКП „Зеленило“ орезују листопадно дрвеће испред зграде „Шах клуба“ и друга стабла по налогу комуналне и еколошке инспекције, грабуљају паркове и јавне зелене површине у насељу Милоја Ђака, на Царини, Папазовцу, као и на шеталиштима и скверовима.

У Расаднику, радници „Зеленила“ оживљавају резнице украсних биљака (енглеских и  висећих мушкатли, каранфила, лозица, тамјанике...) за сезону пролеће/јесен 2013.   

Захваљујући повољним временским условима пресађене су липе, врбе и жути багрем, а украсна трава је пресађена деобом бокора.

Крајем прошле недеље у смедеревски расадник стигла је и прва тура расада цвећа врсте Petunia Surfinia. Радови на пресађивању ове врсте петонија су у току.