Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Фијакеријада у Друговцу

Коњички клуб Смедерево протеклог викенда организовао је „Фијакеријаду“ у Друговцу у част најстаријег члана Клуба и узгајивача који се најдуже бави коњарством у смедеревској општини Станисављевић Живомира - деда Живе. Ове године он је прославио осамдесети рођендан и седамдесетогодишњицу бављења коњарством.

„Фијакеријада“ је одржана на стадиону Фудбалског клуба Друговац у сарадњи са тамошњом Месном заједницом и Фудбалским клубом.

Градоначелница др Јасна Аврамовић уручила је пехаре победницима, учесницима  и домаћинима и честитала на доброј организацији и пожелела да „Фијакеријада“ следеће године прерасте у још већу и богатију манифестацију.

Награђен је и најмлађи учесник Марко Милошевић из Друговца, ученик пољоприврене школе „Деспот Ђурађ Бранковић“. За најупаренији млади пар коња награђен је Горан Станојевић из Шалинца.

Такмичење је организовано у пет категорија. Жири је оцењивао запреге из Пожаревца, Ковина, Плочице, Мраморка, Баваништа, Пољане, Банатског Новог Села, Шалинца и Друговца.