Град Смедерево поново организује представе за децу по сеоским школама Још један успешно реализован концерт смедеревских културно-уметничких друштава НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА У СУБОТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА СМЕДЕРЕВА Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу


Фијакеријада

 
 
ПРВА ФИЈАКЕРИЈАДА И ИЗЛОЖБА РАСНИХ КОЊА,  одржана је у суботу, 17. априла у Шалиначком лугу. Манифестацију, пре свега посвећену промовисању Шалиначког луга и традиције трка коњских запрега организовао је  Коњички клуб "Храст" из Шалинца у сарадњи са месним заједницама Шалинац и Кулич.  Манифестацију је отворио градоначелник Смедерева Предраг Умичевић у присуству заменика др Јасне Аврамовић и предстваника локалне самоуправе.

Коњички клубови представили су своја расна грла. Малишанима је омогућено да се провозају запрегама кроз шуму  док су у програму манифестације наступила културно уметничка друштва  "Липе", "Колари", "Петка" и "Шалинац".

На простору од 19 ха налази се око 200 храстова лужњака чија старост премашује 200 година. Шалиначки луг је под заштитом државе и представља праву реткост не само у Србији већ и на Балкану. Последњих година предузимају се мере на заштити столетних стабала.