Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Фијакеријада

 
 
ПРВА ФИЈАКЕРИЈАДА И ИЗЛОЖБА РАСНИХ КОЊА,  одржана је у суботу, 17. априла у Шалиначком лугу. Манифестацију, пре свега посвећену промовисању Шалиначког луга и традиције трка коњских запрега организовао је  Коњички клуб "Храст" из Шалинца у сарадњи са месним заједницама Шалинац и Кулич.  Манифестацију је отворио градоначелник Смедерева Предраг Умичевић у присуству заменика др Јасне Аврамовић и предстваника локалне самоуправе.

Коњички клубови представили су своја расна грла. Малишанима је омогућено да се провозају запрегама кроз шуму  док су у програму манифестације наступила културно уметничка друштва  "Липе", "Колари", "Петка" и "Шалинац".

На простору од 19 ха налази се око 200 храстова лужњака чија старост премашује 200 година. Шалиначки луг је под заштитом државе и представља праву реткост не само у Србији већ и на Балкану. Последњих година предузимају се мере на заштити столетних стабала.