Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Фијат 500 клуб Италија организатор каравана Фића кроз Србију

Смедерево - интересантна туристичка дестинација

Караван Фијата 500 је у оквиру "Туре кроз Србију" продефиловао и кроз Смедерево.
Организатор је италијански клуб заљубљеника у ове мале олдтајмере. Кренули су из Трста до Новог Сада а онда у седмодневно пропутовање кроз Србију.  До краја недеље укупно ће прећи 1.233 километра, путем поред Дунава до Голупца и Лепенског вира, Кладова, Неготина, Зајечара, потом ће обићи Жичу код Краљева и крагујевачку Заставу- сада ФИАТ Србија. Након Мокре Горе, Ваљева и Београда посетиће Опленац а завршница туре биће организована уз посебан програм "Ћинквино ноћ"

Презентацију  олдајмера на градском тргу посетио је и градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић. Он се након срдачног разговора са Ђорђиом Андрианом, координатором Туре кроз Србију, одвезао популарним "Фићом" до Тврђаве.
Према речима организатора овом Туром се на јединствени начин обележава 150 година од уједињења Италије али и српско пријатељство  са  земљом чији је "Фијат 500" познат широм света.