Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Фламенко атракција у Смедереву 14. марта

Центар за културу Смедерево, после светски атрактивног Царског руског балета, доводи фламенко атракцију из срца вреле Шпаније - Алберто Лопез квинтет, главне звезде предстојећег јубиларног 15. Гитар Арт фестивала, пре концерта у Београду, долазе у Смедерево 14. марта.

 

Алберто Лопез, власник неколико престижних фламенко награда, са своје 24 године је будућност фламенка, чију су вештину обликовали патрони попут Микеланђела Кортеза, Томатита, Ел Пелеа и других. Севиљска бијенала, Беле ноћи Фламенка или чувени Фламенко фестивал у мароканском Фезу, неке су од позорница у календару вансеријског гитаристе и аутора из Гранаде.

 

У Србију долази са фуриозним квинтетом уз који веже традицију са иновацијом, или како то сам Лопез дефинише, „булерíас пор алегрíас"! Са Албертом Лопезом на соло гитари наступају Јоланда Осуна (плес), Бернардо Миранда (глас), Хавиер Рабадан (перкусије) и Хесус Валеро (бас гитара).

 

Они ће наступити у Великој дворани Центра за културу Смедерево 14. марта од 20 часова, а улазнице су већ у продаји по ценама од 500 динара у партеру и 400 динара на балкону.

 

Покровитељ концерта, који је организован у сарадњи са Гитар Арт фестивалом, Амбасадом Шпаније и Институтом Сервантес у Београду, је Град Смедерево.