Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Фонд за развој пољопривреде организовао посету Словенији

Након пријема код Амбасадора и градоначелника Љубљане више од 40 пољопривредника посетило фарму говеда код Љубљане

Приликом посете Љубљани за пољопривреднике из Смедерева организован је пријем код амбасадора Србије Предрага Филипова и градоначелника Љубљане Зорана Јанковића.
Са сточарима из смедеревског краја био је и градоначелник Смедерева Предраг Умичевић..
Словенија је 2004. године постала чланица Европске уније и стекла право на коришћење бесповртаних и подстицајних средстава. Колеге из Словеније даће праве смернице српским домаћинима, како би се на време спремили за улазак у Европску унију, што је први и основни задатак Србије, сматра градоначелник Љубљане Зоран Јанковић.
Амбасадор  Србије у Словенији, Предраг Филипов истакао је да је успоставњен одличан однос двеју држава и да Србија заузима прво место по величини улагања. Наиме, Словенија је уложила 1,7 милијарди евра у Србију и оставраила непосредан контак са више од 40 градова и општина нагласио је  Амбасадор Филипов.
Да је посета од изузетног значаја за смедеревске пољопривреднике оценио је и градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, који сматра да је непосредни контакт најважнији. Он је такође изразио задовољатво што је градски Фонд за развој пољопривреде организовао посету Словенији, јер ће сточарима  смедеревског краја значити размена искустава са словенчким произвођачима.
Сточари такође нису крили задовољство након посете Љубљани и обиласка фарми крава и товних бикова у месту Сподњи Ивањци,  Центар за вештачко осемењавање у Птују као и пољопривредно газдинство у околини Шкофија Локе које се бави производњом млека.
У делегацији која је боравила у Словенији били су и стручњаци Завода за пољопривреду у Коларима, представници Канцеларије за рурални развој, Градског већа и Фонда за развој пољопривреде.