Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Гасификација села моравског правца

Радови на постављању полиетиленских цеви у оквиру гасификације Смедерева тренутно су обустављени, како би се до сада урађене трасе вратиле у првобитно стање.

 

Обустављени радови биће настављени средином марта, а у међувремену се лепо време користи за враћање изграђених траса дистрибутивне мреже у првобитно стање (набијање, бетонирање и асфалтирање).

 

Актуелна је изградња дистрибутивне гасне мреже која припада мерно-регулационој станици Карађорђево брдо, у дужини од 78 километара.

 

Такође се раде села моравског правца, од Вранова до Сараораца. На гасификацији Смедерева до сада су укупно урађена 53 километра мреже.

 

До краја недеље, почеће да се ради прикључни челични гасовод од мерно-регулационо станице Радинац до станица у селима моравског краја.

 

Радови ће почети од главне мерно-регулационе станице у Радинцу, преко пута главног улаза у Железару Смедерево.

 

Последњи зимски дани се користе за прибављање грађевинских дозвола и за остале трасе дистрибутивне мреже у укупној дужини од око 600 километара.