Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Гласникове књиге гласницима знањаЗа време Смедеревске јесени организована је продајна изложба Гласникових књига са попустом од 30% на штанду Службеног Гласника испред Историјског архива

У сарадњи са локалном самоуправом, ЈП Службени гласник организовао је свечаност на којој су уручени поклон пакети књига Народној библиотеци , Смедеревској гимназији за будуће вуковце, најбољим студентима стипендистима Града  Смедерева и највреднијим читаоцима библиотеке.
Добитницима ових вредних изданја честитали су градоначелник  Смедерева Предраг Умичевић, директор ЈП Службени гласник Слободан Гавриловић и помоћник градоначелника за локалну самоуправу Бојан Теофиловић.
ЈП Службени гласник, као један од највећих домаћих издавача, али истовремено и друштвено одговорно предузеће, одлучило је да кроз низ различитих акција обележи Годину књиге у Србији. 
Дан Гласника у градовима широм Србије, замишљен је као јединствена културна манифестација која у једном дану обједињује више програма са циљем афирмације не само  Гласникових књига и аутора,  већ књиге и знање уопше. Једна од акција у оквиру Дана Гласника носи назив „Гласникове књиге гласницима знања“. Током трајања Године књиге у Србији Гласник  дарује вредним књигама  најбоље студенате , Градске библиотеке и вуковце гимназија у  градовима Србије као и лауреате такмичења у различитим областима стваралаштва. Фонд награда које ће бити подељене током акције „Гласникове књиге гласницима знања“ је више од 1500 књига.


ДАН ГЛАСНИКА У  СМЕДЕРЕВУ

У Историјском архиву града Смедерева у оквиру програма Службеног гласника отворена је изложба карикатура Пјер и представљена истоимена књига. У смедеревском Суду   Гласникову Правну библиотеку и  електронска издања представили су Слободан Гавриловић директор ЈП Службени гласник и проф. др Јовица Тркуља уредник. У Народној библиотеци  представљена је књига Речник заљубљеника вина и Eдиција  РЕЧНИЦИ И ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ СВАКОДНЕВНОГ ЖИВОТА, о којима су  говорили  Бранко Кукић, Гордана Милосављевић  и Милан Влајчић.