Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Град Смедерево - домаћин 10. Музичког фестивала вртића

У Смедереву ће у среду, 20. марта бити одржан 10. јубиларни Фестивал музичког стваралаштва деце и васпитача "ЦВРЧАК" који организује Удружење васпитача у сарадњи са домаћином манифестације Предшколском установом „Наша Радост".

 

На фестивалу учествује преко хиљаду малишана из више од двадесет градова у Србији: Новог, Сада, Новог Бановца, Кучева, Ниша, Новог Београда, Змајева, Врања, Београда, Зрењанина, Зајечара, Бечеја, Велике Плане, Пожаревца, Ковина, Панчева, Куле, Великог Градишта, Петровца на Млави, Жагубице, Пирота, Лајковца, Параћина, Ужица и Врбаса, као и Смедерева, града домаћина.

 

Десети Музички фестивал „Цврчак" почиње сутра у 10 часова у смедеревском Центру за културу, а додела диплома најављена је за недељу дана.