У селу Липе одата почаст палим херојима Бијенална награда - Јагошу Марковићу Александру Берчеку - награда за животно дело „НУШИЋЕВА ЕРА, НАША МЕРА“ Представници јапанске компаније „Маyекаwа“ посетили Смедерево


Град Смедерево добио захвалницу од немачке невладине организације АСБ

Поводом обележавања двадесетогодишњице рада на простору Балкана, немачка невладина организација Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland e.V, је у среду, 17. октобра, у Сарајеву доделила захвалницу Граду Смедерево за несебичну дугогодишњу подршку у имплементацији хуманитарних и развојних пројеката у Србији.

Додели овог значајног признања присуствовали су представници дипломатског кора и високе званице из Босне и Херцеговине, а награду је примила др Весна Јеремић Драгојевић, помоћник градоначленика Смедерева за здравство и социјалну заштиту.

"На територији Града Смедерево, у протекле четири године, имали смо одличну сарадњу са ASB-ом, како у уређењу кућа кроз грађевинске програме, тако и кроз пројекте економског оснаживања избеглих и интерно расељених лица и локалног угроженог становништва", рекла је др Јеремић Драгојевић и истакла да је захвалница коју је Град добио резултат заједничке сарадње.

Наиме, ова немачка невладина организација улаже новчана средства која добија од Европске комисије Европске уније и заједно са Комесаријатом за избеглице Републике Србије спроводи пројекте на територији Града Смедерева.

Организација ASB на Балкану ради већ дуги низ година и до сада је хуманитарне сврхе донирала је око 150 милиона еура.