Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Град Смедерево добио захвалницу од немачке невладине организације АСБ

Поводом обележавања двадесетогодишњице рада на простору Балкана, немачка невладина организација Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland e.V, је у среду, 17. октобра, у Сарајеву доделила захвалницу Граду Смедерево за несебичну дугогодишњу подршку у имплементацији хуманитарних и развојних пројеката у Србији.

Додели овог значајног признања присуствовали су представници дипломатског кора и високе званице из Босне и Херцеговине, а награду је примила др Весна Јеремић Драгојевић, помоћник градоначленика Смедерева за здравство и социјалну заштиту.

"На територији Града Смедерево, у протекле четири године, имали смо одличну сарадњу са ASB-ом, како у уређењу кућа кроз грађевинске програме, тако и кроз пројекте економског оснаживања избеглих и интерно расељених лица и локалног угроженог становништва", рекла је др Јеремић Драгојевић и истакла да је захвалница коју је Град добио резултат заједничке сарадње.

Наиме, ова немачка невладина организација улаже новчана средства која добија од Европске комисије Европске уније и заједно са Комесаријатом за избеглице Републике Србије спроводи пројекте на територији Града Смедерева.

Организација ASB на Балкану ради већ дуги низ година и до сада је хуманитарне сврхе донирала је око 150 милиона еура.