Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Град на челу ФК Смедерево

На јуче одржаној конференцији за новинаре, у ФК Смедерево, саопштена су имена чланова новог Управног одбора овог клуба. Наиме, након тешке ситуације у којој се нашао овај суперлигаш 1. септембра 2011. године, када је компанија Ју ес стил Србија отказала Уговор о његовом спонзорству, ово је најава стабилизације финансијске ситуације клуба. На конститутивној седници Управног одбора, постављено је ново руководтво. Градоначелник Предраг Умичевић постао је председник, а Мирко Ђурић и Саша Момић потпредседници ФК Смедерево.

-Захвални смо досадашњим спонзорима на ономе што су учинили за фудбалски клуб Смедерево у протеклом периоду. „Ју ес стил Србија“ је ваљано обављао ту улогу, али је утицај светске кризе учинио своје, па је половином прошле године железара морала да се повуче, а клуб се нашао под знаком питања. У помоћ су прискочили град и компанија „Месер техногас“, чиме је наговештено будуће финансирање клуба из градског буџета. Као локална самоуправа, имамо интерес да подржавамо овај клуб, јер њега не представља само прва екипа, већ и око 300 младих који тренирају фудбал под његовим окриљем. По новом градском буџету за спорт је издвојено 65 милиона динара, од чега је 15 милиона намењено за овај клуб, што ће, верујемо, бити довољно да овај град има оно што заслужује, фудбалски клуб у Суперлиги-истакао је Умичевић.

Директор клуба, Горан Богдановић, каже да је ово једна од највећих победа клуба, од његовог оснивања, јер се сада по први пут осећају као градски клуб, пошто су на његовом челу руководећи људи града.

У новом Управном одбору остало је шест празних места која су намењена представницима будућих спонзора.


Први фудбалски клуб на подручју смедеревске општине основан је 1921. Године у смедеревској Гимназији. Био је састављен од ученика ове школе и носио је назив „Рашка“. Две године касније овај клуб се трансформише у градски клуб „ Ђурађ Смедеревац“, а корени данашњег клуба „Смедерево“ потичу од 6. маја 1924. године. После другог светског рата је често мењао име. Овај клуб је 1998. године остварио сан многих генерација и постао члан Прве лиге.

После победе у дуелу са Црвеном звездом, на стадиону Партизана 29. маја 2003. Године, ФК Смедерево је постигао свој највећи успех, освојио је национални Куп и велики сребрни пехар у трајно власништво.