Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Град стипендира средњошколце и студенте

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић уручила је у суботу уговоре о додели стипендија ученицима средњих школа и студентима за школску 2013/2014.годину.

 

„Ово је леп дан за вас, с обзиром да ћете добити симболична, али ипак пристојна средства да олакшате своје студентске дане. У име Града Смедерева, желим вам срећу и добро здравље, да завршите факултете, а ово што Град чини за вас, да вам буде подстицај у даљем школовању", рекла је градоначелница.

 

Она је изразила наду да ће се присутни средњошколци и студенти адекватно образовати и постати добри лекари, правници, архитекте, економисти, који неће напустити земљу и да ће се вратити свом граду.

 

„Смедерево је кренуло полако да доводи инвеститоре и ствара амбијент где ћете ви, после завршеног школовања, моћи да радите", казала је др Јасна Аврамовић.

 

Градоначелница је, обраћајући се студентима медицине, подсетила да је локална самоуправа донела одлуку да ниједан лекар не буде на евиденцији незапослених. Она је најавила да је следећи корак упошљавање свих професора страних језика, информатичара и других стручњака.

 

„То је оно што ће локална самоуправа чинити за вас младе, а кроз стварање амбијента и довођење инвеститора, потрудићемо се да вас задржимо у нашем граду, то је нама веома битно", поручила је градоначелница и нагласила да су средства одобрена свим студентима који су конкурисали.

 

„Надам се да ћете ову школску годину завршити са успехом. У име Града вам још једном честитам, са жељом да новац који добијете користите за оно што вам је најпотребније. Град ће вам исплаћивати по две рате. Прво ће вам бити исплаћен јануар и фебруар, па после март и април и тако редом. Сада вас позивам да потпишете уговоре, са жељом да се видимо и следеће године", рекла је градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић.

 

После спроведеног Конкурса за доделу стипендија за школску 2013/2014. годину , додељене су 73 стипендије ученицима средњих школа, студентима основних студија (осим прве године) и другог степена студија за школску 2013/2014.годину.