Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Градоначелница посетила Винарију Јеремић

Поводом Светог Трифуна, заштитника и славе винара и гостионичара, градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић, посетила је Винарију Јеремић на Југову, која гради велелепан објекат површине од 620 метара квадратних.

 

„Враћамо се нашој традицији, а то је, поред осталог, производња вина и подизање засада винове лозе. Оно што је Смедерево изгубило у претходном периоду, то је Пољопривредни комбинат Годомин,  који је био познат и ван граница наше земље по белом вину Смедеревка, враћа се кроз 12 винарија које се полако и сигурно подижу у Смедереву", истакла је др Јасна Аврамовић.

 

„Када буде заврше, овај објекат биће један од лепших у Србији и мени то представља посебно задовољство. Град Смедерево подржава овакве инвестиције и жели да помогне свима. То смо показали преко Винског града, који је отворен и живи у центру града за све домаће винарије, а планирамо и једну Винотеку у Смедереву, јер то наше виногорје заслужује. Доказ томе су и ваша вина, Канон и Соната", истакла је градоначелница.

 

„Оно што је такође помоћ, то је реклама. Где год да пођем, уместо уобичајених поклона, дарујем вина овдашњих винарија и тако промовишемо домаћи производ. Надам се да ћемо ове године свечано да отворимо овај прелепи објекат који ће бити одлична дестинација, не само везано за вино, већ у ширем контексту туризма. Оно што је гарант да ће се и туризам развијати у Смедереву, јесте и објекат који ће се градити тик уз вашу винарију, такође уз помоћ Града, а то је изградња рекреативно-туристичког објекта са базеном. Тако ћемо Југову повратити стари сјај и слику једног правог туристичког места. Град ће преузети на себе одговорност да преуреди плажу на Дунаву, тако да ће Југово бити излетиште не само Смедереваца, већ и Београђана", поручила је градоначелница Смедерева.

 

Она је додала да се Винарија Јеремић са својим објектом апсолутно уклапа у стратегију развоја града Смедерева.

 

„Преносим вам поруку министра пољопривреде и првог потпредседника и целе Владе која стоји иза оваквих пројеката, што говори да је пољопривреда, воћарство и виноградарство препознато као грана која треба да се субвенционише, односно оно чиме треба да се бавимо", нагласила је градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић.

 

Власник Винарије Јеремић, Славољуб Јеремић, појаснио је процесе у којима се налази вино, похрањено у специјалним хромираним посудама и храстовим бурадима. Ова винарија тренутно под виновом лозом има 3 хектара, а план је да на 30 хектара у власништву, подигну нове засаде винове лозе.

 

Градоначелница је у друштву домаћина обишла и виноград породице Јеремић, где је резањем чокота симболично обележен Дан светог Трифуна.