Град Смедерево поново организује представе за децу по сеоским школама Још један успешно реализован концерт смедеревских културно-уметничких друштава НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА У СУБОТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА СМЕДЕРЕВА Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу


Градоначелница примила представнике Градског синдиката просветних радника Смедерево и Синдиката Независност

На захтев представника Градског синдиката просветних радника Смедерево и представника синдиката „Независност“, данас је одржан састанак са градоначелницом Града Смедерево др Јасном Аврамовић и председником Скупштине града Смедерево Бранчетом Стојановићем на којем је било речи о проблемима запослених у просвети.

Наиме, представници синдиката обратили су се локалној самоуправи због неисплаћених накнада за превоз радника у просвети који користе сопствени превоз. Речи је било и о неисплаћеним јубиларним наградама просветарима за прошлу 2012 годину.

Према речима градоначелнице др Јасне Аврамовић, део дуга локалне самоуправе за превоз просветних радника као и део дуга за јубиларне награде биће одмах исплаћен.

На састанку је договорено и то да ће бити формирана комисија која ће утврдити тачан број корисника сопственог превоза међу запосленима у просвети, како би се ова накнада исплаћивала само онима којима је то заиста неопходно.

Градоанчелница др Јасна Аврамовић рекла је да ће Град Смедерево испоштовати све оно што спада у законске обавезе локалне самоуправе према запосленима у просвети.