Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Градоначелник Смедерева отворио је 21. Светосавске свечаности


Смедерево и ове године слави подвиг  Светог Саве, првог српског архиепископа, просветитеља, писца, медицинара, дипломате који је својим примером, личношћу и животом уградио себе у добробит српскога народа, рекао је градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, председник Одбора за организовање Светосавских свечаности. Такође је указао на чињецу да смо између два Савиндана патријарха СПЦ господина Павла, имајући призтом срећу да живимо у истом времену са њим и да је управо дан пре отварања манифестације изабран 45. српски патријарх, владика нишки Иренеј.
Градоначелник је позвао присутне да се придруже молитвама да нас дуго води путевима народног препорода и светосавског благостања. Подсетио је да се најмладји син Стефана Немање - Растко одрекао овоземаљске раскоши и сјаја да би ујединио срспски народ и путевима вере кроз векове сачувао. Његов пример нас учи  моралним вредностима, истинољубљу, љубави према ближњима, слози у најширем смислу. Снага Светог оца Саве била је духовни покретач у протеклим вековима, рад за опште добро свих, пожртвовање и свакако несебичност. Смедеревске Светосавске свечаности  настоје да иду путем којим је прошао Свети Сава, истакао је градоначелник Предраг Умичевић отварајући манифестацију.

На Савиндан, 27. јануара у Пленусмкој сали Градске управе Смедерево биће уручена признања и награде најзаслужнијим појединсцима, организацијама и удружењима. Ове године град има 8 лауерата - 7 добитника СВЕТОСАВСКЕ  ПОВЕЉЕ  и   награда за ставралаштво младих.