Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Градоначелник отворио сајам привредеСaјам привреде који је ове године окупио 50  излагача, у присуству бројних представника привредног и друштвеног живота Смедерева и Србије отворио је градоначелник Смедерева.
Пожелевши добродошлицу свим гостима и излагачима градоначелник Предраг Умичевић подсетио је присутне на обећање градских челника да ће Смедерево бити престоница културе и спорта, али је и нагласио да надградња почива на улагањима у привреду:

„Само јак и развијен град Смедерево у привредном смислу може да омогући осталу надградњу. Управо тај пословни амбијент желимо да појачамо у Смедереву и због тога овом приликом желим да вас обавестим да ћемо до краја године отворити Слободну зону Смедерево на око 250 хектара. Ових дана смо урадили нови план детаљне регулације за развој малих и средњих предузећа. Постојећи план детаљне регулације са 2,5 хектара по плацу је већ привукао неколико заинтересованих фирми и ми управо на том простору индустријске зоне желимо да направимо повољан пословни амбијент као што и данас, на овом простору, правимо један повољан сајамски пословни амбијент у коме се представља оно што Смедерево може, зна и уме да произведе са једне стране, и са друге стране долазе оне компаније које су успеле и које су препознале Смедерево као добро место за улагање. Позивам вас да заједно отворимо овај Сајам привреде на Смедеревској јесени“, рекао је градоначелник Умичевић отварајући изложбени простор на Сајму привреде.

 „Веома сам захвалан градоначелнику Смедерева господину Умичевићу и домаћинима ове привредне изложбе што је У. С. Стеел Сербиа још једном део Сајма привреде и што имамо прилику да обиђемо и упознамо све остале излагаче и учествујемо на Сајму привреде у оквиру 123. „Смедеревске јесени“, рекао је генерални директор УС Стеел Сербиа Метју Перкинс.. Следеће недеље ми обележавамо седмогодишњицу У. С. Стеел-а овде у Смедереву и веома ми је драго да смо још једном очували традицију и били генерални покровитељ 123. манифестације „Смедеревска јесен“. У име више од пет хиљада запослених компаније У. С. Стеел који живе и раде овде у Смедереву, и свих запослених У. С. Стеел-а широм Србије, ја свим грађанима Смедерева и свим запосленима У. С. Стеел Сербиа желим веселу и успешну прославу 123. „Смедеревске јесени“.“
Господин Перкинс је искористио прилику да представи госпођицу Колин Дера (Цоллеен Даррагх), нову извршну директорку компаније за финансије, рекавши да је прошлог месеца  извршни директор и грађанин Смедерева, господин Мет Луис, добио нови положај и преселио се да живи и ради у Кошицама. Господин Перкин је рекао да су и Колин и он веома узбуђени што ће имати прилике да виде и остале излагаче, које се представљају на Сајму привреде.
 У обиласку штандова у оквиру Сајма привреде господин Перкинс и градоначелник Умичевић информисали су се о  производним програмима осталих излагача.