Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Градска управа ближа грађанима

У Градској управи Смедерево, до краја године, биће формиран савремени Градски услужни центар.
 

 
Комплетно опремљене рачунаре са штампачем, добиће  све сеоске месне заједнице града Смедерева. Наиме, захваљујући Министарству за државну управу и самоуправу, код којег је Смедерево конкурисало за средства од Фонда игара на срећу, опредељено је 2 милиона динара за модернизацију градске управе. Обезбедјена је 31 рачунарска јединица. Са 4 компјутера биће унапредјен рад Градске управе, док ће преосталих 27 бити уручено месним канцеларијама у свим селима. На тај начин биће побољшана комуникација између села и локалне самоуправе. Данас су компјутере добили шефови месних канцеларија Радинац, Липе, Осипаоница, Михајловац и Лугавчина.

" Захвални смо Министарству што нас је на овај начин и практично подржало у намери да обезбедимо грађанима квалитетну услугу  и модеран сервис, захваљујући чему би рокови за прибављање дозвола и свих осталих докумената били знатно скраћени, нагласио је Бојан Теофиловић, помоћник градоначелника за локалну самоуправу. Циљ нам је образовање Градског услужног центра , где ће грађани добити све информације и услуге на једном месту. На локалној самоуправи је да обезбеди адекватан простор и определи средства за формирање услужног центра, при чему је одређену помоћ Смедерево већ добило из УСАИД-овог пројекта МЕГА .
Град Смедерево може да конкурише са максимално два пројекта, Јавни позив је расписан за рационализацију и оспособљавање органа јединице локалне самоуправе (исплата отпремнина...)  при чему, истиче Теофиловић, ГУ Смедерево нема вишак запослених већ је на горњој граници европског просека. Можемо да конкуришемо за пројекте у области заштите животне средине, за социјално хуманитарне организације и санирање последица елементарних непогода у селима, градским и приградским насељима", саyнајемо од Бојана Теофиловића, помоћника градоначелника за локалну самуправу града Смедерева.