Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Градски ђачки парламент обележио 5 година рада

Уручене награде за најуспешније школе у акцији Очистимо Смедерево

       Ђачки парламент града Смедерева у присуству представника локалне самоуправе и градских и сеоских  основних школа обележио је данас пет година рада.
Била је то прилика да се  уруче захвалнице за успешну сарадњу и то градоначелнику Смедерева Предрагу Умичевићу, заменику градоначелника др Јасни Аврамовић, председнику Скупштине града Бранчету Стојановићу, помоћнику градоначелника за локалну самоуправу Бојану Теофиловићу и члановима Градског већа Миши Ивковићу и др Ивану Стевановићу. Ђачки парламен се  такође захвалио школама, Просветној инспекцији, Историјском архиву и Ротари клубу Смедерево.
       У име локалне самоуправе најмлађе парламентарце поздравио је и честитао им јубилеј Бранче Стојановић председник Скупштине града, пожелевши им много успеха у даљем раду.
У акцији Очистимо Смедерево учествовало је свих 19 градских и сеоских школа. Њима су данас уручене књиге за школске библиотеке.
     Награђене школе за најуређеније двориште добиле су пригодне поклоне: за прво и друго место лаптопове, односно штампаче за треће и четвртопласирану школу.
Најбоља је била школа Бранислав Нушић из Смедерева, друго место припало је школи Бранко Радичевић а треће Основној школи Свети Сава такође из Смедерева.
За најлепше двориште у сеским школама Комисија је прогласила Основну школу у Сараорцима.
Ученици су се овом приликом захвалили и свом професору Борису Здравковић који је координатор за ђачки парламент.