Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Грчка делегација у Смедереву


Другу делегацију, која је данас посетила Смедерево, чинили су туристичко-привредни представници општине Вион, из града Неаполи са Пелопонеза.Дошли су  први пут у Србију, а у њиховој  делегацији били су :
-    г-ђа     Анастасија Минопетра, секр.општине Вион
-    г-ђа     Деспина Папули, председник за туризам општине Вион
-    г-дин  Теодорас Папулис, представник трговачке привреде општине Вион
-    г-дин  Николакопулос Илиас, представник за туризам града Неаполиа
-    г-дин  Крупис Илијас, уметнички фотограф из Атине
          Делегацији са Пелопонеза одржала је фото и видео-бим презентацију Општине и региона
Гости су дочекани традиционалним поздравом . У име Градске управе гостима се обратио г-дин Зоран Ивановић, помоћник градоначелника за пољопривреду и  рурални туризам. Он је изразио задоволјство због уприличеног сусрета и захвалио се Удружењу српско-грчког пријатељства, које је иницирало презентацију у Смедереву. "Ово је доказ да српско-грчко пријатељство није само фраза, већ осећај који ми у нашој души носимо према грчком народу", рекао је Ивановић и додао да  та сарадња и пријатељство трају вековима. "Наша култура и традиција се преплићу, а наше географско присуство на Балкану и територијално упућује једне на друге, тако да је наша сарадња нераскидива.Верујем да ће презентација ваше Општине и Региона из којег долазите имати добар одјек и да ће отворити врата будућој сарадњи било да је реч о туризму, привреди или пољопривреди, а на нама је да радимо заједно", истакао је Ивановић. "Коначно смо дочекали укидање виза  и то нам је дало  прилику да вам посету узвратимо и потврду  да ће наша привредна сарадња добити сасвимм нови аспект, нагласио је Зоран Ивановић, помоћник градоначелник користећи прилику да госте из Грчке позове да Смедерево посете у време Смедеревске јесени када могу да упознају богатство нашег града у свим сегментима.