Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Група за дијаспору у Привредној комори Србије

Група за дијаспору Градске управе Смедерево присуствовала је Петој седници Пословног савета за дијаспору Привредне коморе Србије и то као једина позвана од седамнаест канцеларија у Србији.

Са циљем довођења потенцијалних инвеститора у Србију, Група за дијаспору затражила је помоћ од Привредне коморе како би привукла Швајцарску компанију OTTO S  MARCHANDISES  да послује у Смедереву.

Наиме, Компанија "OTTO S  MARCHANDISES" широм Швајцарске има преко сто малопродајних објеката и за сада запошљава 1650 људи.

Представници Групе за дијаспору у Смедереву ускоро би требало да се поново нађу у Привредној комори Србије на тему Дунавске стратегије и конкурисања града Смедерева у пројектима, чиме се отвара могућност формирања Дунавског бироа како би се поспешила сарадња градова дуж тока Дунава.