Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Хуманитарна акција - Одборници се одрекли дневница за лечење мале Маје

Одборници Скупштине града Смедерева, на јучерашњој седници, одрекли су се дневница у склопу хуманитарне акције за лечење петогодишње девојчице из Смедерева Марије Милутинов, оболеле од церебралне парализе.

 

За неколико операција матичних ћелија превремено рођене Марије Милутинов потребно је око 10.000 евра.

 

Хуманитарној акцији за помоћ петогодишњој девојчици Марији Милутинов, оболелој од церебралне парализе, прикључили су се у недељу на фудбалској утакмици између Смедерева и Црвене звезде, навијачи оба тима и прикупили око 45.000 динара.

 

У склопу ове хуманитарне акције, најављена је и помоћ легендарног хрватског рок певача Даде Топића (еx ТИМЕ), који ће одржати концерт у Смедереву 20.априла.

 

Такође, ученици Основне и Средње музичке школе у Смедереву су самоиницијативно одржали  хуманитарни концерт за „Тијанино срце" у суботу у Галерији савремене уметности Смедерево и најавили нови хуманитарни концерт, овог пута за Марију Милутинов, који ће се одржати у истом простору у петак, 12. априла у 18 часова.

 

"С обзиром да је концерт наишао на добар одзив, као и да ученици са много ентузијазма приступају овој акцији, одлучили смо да овакви концерти прерасту у неку врсту сталних акција како би дали свој допринос срећнијем и здравијем детињству деце којима је помоћ неопходна" , саопштено је из Музичке школе „Коста Манојловић".

 

Претходно је Удружење грађана за борбу против болести зависности „Свитање" из Смедерева, у сарадњи са уметницима и Музејем у Смедереву, приредило хуманитарну изложбу "Пријатељи за Марију Милутинов", а приход је намењен за лечење мале Марије.

 

Лечење мале Маје већ су помагали бајкери из Смедерева, али и сви они који долазе на годишња дружења мотоциклиста у Смедереву, па ће тако бити и 19. и 20.априла у Смедеревској тврђави.