Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату ... Успешно реализован пројекат „Караван игре“ у Смедереву


Иконе на поклон

 

Граду на поклон 10 икона

У  згради ГУ, организован  је пријем за представнике сабора иконописаца Србије из Смедерева.Зоран Лазаревић, председник Савеза и конописаца , Драгољуб Стевановић, Дејан Симић и Весна Катић, предали су заменику градоначелника , др Јасни Аврамовић, 10 икона као захвалност Граду за генерално покровитељство Сабора иконописаца Србије.Иконе су настале током 3. Сабора иконописаца Србије, за време манифестације " Смедеревска јесен 2008".
Осликане су на посебно припремљеној липовој дасци, са позлатом од 22 и по каратног злата, у сликарским техникама јајчане темпере, енкаустике, казеина, акрилика или комбинованим техникама са уљем.

Њихове димензије су 60 x 40 цм, а вредност им је преко 5.000 евра.Овом донацијом Граду, као генералном покровитељу, након претходне две донације од по пет икона, фонд поклоњених икона за одржане три ликовне колоније износи 20 вредних уметничких дела.Сабор иконописаца Србије, у жељи да допринесе развоју културе Србије, делује едукативно и васпитно, путем семинара, ликовних колонија и презентација мултимедијалног карактера.

др Јасна Аврамовић, изразила је задовољство што је Град добио овако вредан поклон и обећала да ће се локална самоуправа и убудуће трудити да подржи све активности којима се промовишу култура и православље.