Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Именован заменик директора РРА „Браничево-Подунавље“

Данас је у згради ГУ Смедерево одржана шеста седница Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ д.о.о  Пожаревац. На дневном реду су, поред удвајања Записника са пете седнице, били и избор записничара и оверивача Записника, верификација одлука директорке РРА „Браничево-Подунавље“ д.о.о, именовање заменика директора РРА „Браничево-Подунавље, као и разматрање Извештаја о раду РРА „Браничево-Подунавље“ за 2010. годину.
За заменика директора именована је Марија Милошевић, на одређено време до марта 2013. године.  Заменик директора је лице овлашћено за заступање РРА „Браничево-Подунавље“, са неограниченим овлашћењима у унутрашњем и спољнотрговинском промету. Има све надлежности и овлашћења директора Друштва која су дефинисана Статутом.
Након одржане седнице, новинарима су се обратили градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић, председник Скупштине РРА, Драги Дамјановић и именовани заменик директора РРА, Марија Милошевић.
Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“ представља средишњу тачку за промоцију одрживог и равномерног друштвено-економског развоја градских и руралних подручја у развојном региону Браничево- Подунавље. Основана је уз подршку Програма подршке општинама северно-источне Србије који је финансирала Европска унија. Њени оснивачи су градови Пожаревац  и Смедерево, општине Петровац на Млави, Смедеревска Паланка, Жагубица, Мало Црниће, Жабари, Велика Плана, Кучево, Голубац и Велико Градиште.