Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Индијска песникиња пред смедеревском публиком

Академик др Мамта Сагар, индијска песникиња и драматург, представила се у петак увече смедеревској публици, у оквиру огледа о савременој индијској књижевности.

Уметница из Индије поред поезије, кратке прозе, есејистике, позоришних сценарија, писања колумни, критика, уметничке рецензије и новинарства бави се поетским перформансом и академским истраживањима. Професор је на Универзитету у Бангалору.

Сагар је ауторка три збирке песама, четири позоришна комада, збирке есеја и антологије колумни. Њена дела преведена су на готово све индијске дијалекте, енглески, шпански, вијетнамски, кинески, руски, јапански, словеначки и српски језик.

Поетско вече организовала је Народна библиотека Смедерево у оквиру програма Лето уз књигу и уз подршку амбасаде Индије у Републици Србије.

Са овом признатом песникињом, која је у Смедереву говорила своје стихове на Канада дијалекту са преводом на енглески и српски језик, била је и аташе за културу у амбасади Индије у Београду.

Индијска песникиња биће специјална гошћа и поетско-музичког перформанса који ће се одржати данас у Центру за нове медије - Галерији 12ХУБ.

Поред гошће из Индије учесници поетско-музичког перформанса су београдска песникиња и једна од три уреднице "11 9 Wеб стреаминг поетрy" публикације на 43 језика Ана Сеферовић, Игор Станглицки (електроника) и Марко Јевтић (гитара).

Поред дела Сагар и Сеферовић на поетско музичкој вечери биће представљено прво издање ЦД компилације у продукцији НОФМ Интернет радија.