Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Интензивирани радови у центру града

У току су радови на реконструкцији локације Тржница и изградњи савременог паркинг простора, капацитета 48 места. Истовремено се обављају радови на пресвлачењу саобраћајнице поред зграде Полицијске управе Смедерево, а приводе се крају и радови на уређењу Карађорђевог дуда.

Претходне недеље почели су радови на уређењу локације Тржница у Улици деспота Гргура, преко пута зграде Полицијске управе Смедерево. Прве део ове улице, у склопу уређења овог дела града, асфалтиран је прошле године, а ускоро би требало да буде завршена и друга фаза.

„То је терен који је био неуслован, иако је вршио функцију паркирања, са недовољном саобраћајном површином. Зато је одлучено да се ова површина на квалитетан и прописан начин прилагоди условима за паркирање, капацитета 48 места. Истовремено, представља и уређење једног неуредног блоковског дворишта, оивиченог стамбеним зградама и пословном објектима“, рекао је в.д. директор Дирекције за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште Ненад Крчум.

Преостало је да се уради припрема за постављање ивичњака, израда дела атмосферске канализације, издизање шахт поклопаца фекалне канализације на коту будућег асфалта. Такође, преостаје насипање слоја од дробљеног камена, потом фина припрема подлоге за асфалтирање, једним слојем асфалта, дебљине 7 центиметара и постављање стубова јавне расвете.

Крчум је навео да ће током зиме ова локација бити коришћена за функционисање отвореног клизалишта. Према његовим речима, вредност наведених радова, чији се завршетак очекује до средине октобра, је око 3.000.000 динара.

Истовремено, биће извршена реконструкција интерне саобраћајнице испред зграде Полицијске управе Смедерево – уређење тротоара поред зграде Полицијске управе поплочавањем бетонским вибропресованим једнослојним плочама и пресвлачење, односно, ојачање коловозне конструкције и конструкције двостраног паркинга новим слојем асфалта дебљине 4 центиметра. Претходно је раскрчено растиње лошег квалитета и урађени су сливници.

Након ових послова, у наредних двадесетак дана, радови се настављају у другом делу Омладинске улице према Железничкој станици, а предвиђена је комплетна измена тротоарских површина и асфалтне конструкције, са електро радовима. Вредност радова, са припадајућом расветом, је око 1.200.000 динара.

„Приводе се крају и радови на уређењу Карађорђевог дуда. Извршено је скоро комплетно поплочавање, постављање завршног мобилијара око жардињера и стубова јавне расвете, који ће током викенда бити стављени у функцију. Овде је урађена комплетна лед расвета, која ће у експлоатацији дати финансијски и економски ефекат“, рекао је Крчум.

Предстоје и радови на оивичавању тротоара у Шумадијској улици и комплетирању 360 метара коловоза, изградња улице у индустријској зони, у дужини од 350 метара, а већ се ради на избору извођача за зимско одржавање локалних путева који су у надлежности Дирекције, чији је обим ове године увећан за око 50 километара.