Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Исплаћене надокнаде противградним стрелцима

Фонд за развој пољопривреде града Смедерева данас је потписао уговоре о надокнади за рад стрелцима на противградним станицама.

 

На територији Града Смедерева има 17 противградних станица, а ангажована су 34 стрелца.

 

Фонд је по стрелцу издвојио 8.000,00 динара, а остали део надокнађује МУП Србије - Сектор за ванредне ситуације. Надокнаде су за период од 15. априла до 15. јула 2013. године.

 

Подсећамо да су противградне станице, као и стрелци, у надлежности МУП-а, односно Сектора за ванредне ситуације.

 

У 2011. и 2012. години, Фонд је купио ракете које су дониране МУП-у и распоређене станицама у Смедереву и околини, па је зато у 2013. години, на почетку сезоне заштите од града, на станицама било у просеку 7,5 ракета по станици, а на територији Србије, просек је био 3,2 ракете.

 

Од почетка противградне сезоне, испаљено је 188 противградних ракета на нашој територији. Штеб за ванредне ситуације донео је одлуку о куповини 51 ракете које су распоређене стрелцима.

 

Фонд за развој пољопривреде града Смедерева такође је иницирао састанак са представницима МУП-а и 25 локалних самоуправа на територији Србије, како би се обезбедио довољан број ракета, али и доношење Закона о противградној заштити.

 

Позитиван одговор стигао је из Панчева, Ваљева и Смедеревске Паланке.