Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Истином против дрогеУ Центру за културу у Смедереву данас је, са почетком у 12.00 часова, приказана представа " Изабери", чије је извођење иницирао Координациони одбор за сузбијање болести зависности Града Смедерева.

Представа је део Пројекта који је 2006.године осмислио сценариста и глумац Ранко Горановић, у то време постдипломац на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију у Београду .Сакупљене истине из живота преточене су у причу о зависности и кризама двоје наркомана и о последицама узимања дроге.

Након прибављеног стручног мишљења, Координациони одбор за сузбијање болести зависности Града Смедерева, уврстио је представу " Изабери" у свој Програм, који има за циљ да, путем саветовања, трибина, хуманитарних концерата и континуираног едуковања ученика информише јавност о штетности и последицама узимања наркотичких средстава.

На конференцији за новинаре, одржаној поводом извођења представе, председница Координацоног одбора, др Љиљана Бјеговић, указала је на чињеницу да се коришћење опојних средстава повећава и да су најугроженији ђаци основних и средњих школа .У том смислу, како је истакла, представа " Изабери" је осмишљена као превентивно едукативно средство у борби против наркоманије.

С обзиром на слабу заинтересованост омладине за стручна предавања и ауторитативне презентације, приказивање представе обезбеђује лакши приступ овој циљној групи и могућност да се непосредније проговори о овом проблему . И поред тога што је изводе професионални глумци, у представи " Изабери", акценат није на глуми и сценографији, већ на поруци коју она носи - истакла је др Љиљана Бјеговић.