Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Изабрани најлепши колачи и пецива

У холу Центра за културу, у организацији Градског удружења жена Смедерево, одржана је традиционална, шеста по реду изложба под називом „Слатко слано умеће“ поводом празника Младенци.

 

Манифестација је била изложбеног, такмичарског, али пре свега хуманитарног карактера, јер су све слане и слатке кулинарске ђаконије отишле у руке деце, корисника Дома за незбринуту децу у Бањи Ковиљачи.

 

Излагаче и такмичаре поздравио је заменик градоначелника Града Смедерева Бојан Теофиловић, а заменик председника Скупштине Града Богољуб Спасојевић изложбу је отворио речима: „Задовољство ми је што данас, на Дан младенаца отварам 6. манифестацију Градске организације жена, са жељом да наставите и сачувате традицију, па и наредних година правите колаче и пециво, како по новим, тако и по старим, традиционалним рецептима.“

 

Поред чланица свих десет градских актива жена, у манифестацији су учествовале жене из сеоских удружења из Лугавчине, Липа, Удовица и Друговца.

 

На изложби су се представили и Дом за старе у Смедереву, деца из Удружења МНРО „Сунце“, Национални савет грчке мањине Србије, Удружење грчко – српског пријатељства из Пожаревца, Заједница Грка Србије из Београда са гостима из Ћуприје и смедеревско Коло српских сестара.

 

Прво место у прављењу колача освојила је Селена Нешић, чланица Актива жена „Доњи град“, друго Смиљка Јанковић из Удружења у Липама, а трећу награду однела је Даница Павловић из Друговца.

 

Најбоље слано пециво направила је Драгица Симић из Смедерева, друго место освојила је Селена Нешић, победница и у категорији колача, а треће место припало је Првослави Миладиновић из МЗ „Славија“.