Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Избор за најлепши славски колач


Поводом Св. Атанасија, заштитника пекара, ковача и свих оних који раде са ватром, у недељу, 31. јануара у Центру за културу, организован је четврти Избор за најлепши славски колач. Покровитељ манифестације био је , традиционално,град Смедерево.

  У такмичарском делу учествовао је 241 излагач из 11 сеоских удружења и 11 градских МЗ.  У изложбеном делу програма своје умеће су показали и :
Дом за старе и пензионере, Дом Црвеног Крста, Коло српских сестара и смедеревске пекаре: Стари град, Биља и Краљица.

Комисија коју су чинили ђакон Димитријевић Игор и етнолози Малиновић Татјана и Радишић Маријета, донела је одлуку да награде припадну следећим учесницима:

III место припало је Нешић Владици из МЗ Златно брдо, која је награђена дипломом, пехаром и новчаном наградом у износу од 2.000 динара.

II место освојила је Ристић Јасмина из МЗ 25. мај, која је награђена дипломом, пехаром и новчаном наградом у износу од 3.000 динара.

I место заузела је Драгица Симић из МЗ Доњи град, која је награђена дипломом, пехаром и новчаним износом од 5.000 динара.

Традиционални Избор за најлепши славски колач, представља спону са традицијом и још један начин гест којим се враћамо коренима и негујемо старе обичаје.

Честитамо награђеним учесницима.