Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Издавање личних карата и пасоша и у Малој Крсни

Житељи моравског краја моћи ће да изваде путне исправе и лична документа и у Полицијском одељењу у Малој Крсни
 
На иницијативу Савета месне заједнице Мала Крсна Градска управа Смедерево обезбедила је рачунарску опрему за потребе Полицијског одељења Полицијске управе Смедерево  у том селу. Наиме у Малој Крсни, у већ постојећој полицијској станици, од сада ће се издавати личне карте и пасоши.
     „Реч је о моравском крају, шест села са око 20.000 становника, којима ће ово бити од великог значаја“, рекао је између осталог градоначелник Смедерева Предраг Умичевић. Нагласио је такође да ће ово бити сервис грађана и да ће се избећи редови приликом издавања личних докумената и путних исправа при чему ће бити олашан поступак и смањени трошкови грађана. У плану је отварање оваковог одељења и у Коларима чиме ће се изаћи у сусрет и житељима шумадијског краја.
      Начелник Полицијске управе Смедерево Дејан Поповић, захвалио се градоначелнику и његовим сарадницима на несебичној помоћи. „Важно је истаћи да имамо интенцију да приближимо наше услуге грађанима, да они брже остваре своја права. Ово је добар пример сарадње локалне самоуправе и Полицијске управе а на корист грађана“, нагласио је Поповић.
    Уручивању рачунарске опреме поред осталих присуствовали су Бојан Tеофиловић, помоћник градоначелника за локалну самоуправу и Александар Лазаревић, председник Савета МЗ Мала Крсна.
   У Полицисјкој управи Смедерево до сада је издато 52.000 пасоша и 47.000 личних карата. Само у прошлој години пасоше је добило 12.000 а личне карте 14.000 грађана.