Отворен 34. позоришни фестивал „Нушићеви дани“ ... Град поклонио нова возила Дому здравља у Смедереву Светосавска академија – у славу духовног родитеља српског народа Светосавско дружење основаца са песником


Изградња обалоутврде

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић састала се јуче са представницима Јавног водопривредног предузећа „Србијаводе" из Београда поводом реализације Кувајтског програма - конкурисања за средства из Кувајтског фонда за развој која би била намењена изградњи система за наводњавање, као и израде пројектне документације за заштиту Смедерева и споменика културе 1.реда „Смедеревска тврђава".

 

Састанку су присуствовали и представници свих релевантних служби из Смедерева које су укључене у израду потребне документације за пројекте за реконструкцију прве одбрамбене линије у склопу Смедеревске тврђаве, са заштитом од штетних утицаја при такозваним великим водама Дунава и изградње изливног постројења Петријевског потока.

 

Речи је било и о припремама за изградњу друге одбрамбене линије за заштиту Смедерева од плављења и реконструкцији система за заштиту града од успора Дунава.

 

Јуче су обављени разговори о припремним активностима за реализацију ових пројеката, формиране радне групе, а ресорне службе обавезале су се да припреме потребну документацију за реализацију овог пројекта.