Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Изградња обалоутврде

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић састала се јуче са представницима Јавног водопривредног предузећа „Србијаводе" из Београда поводом реализације Кувајтског програма - конкурисања за средства из Кувајтског фонда за развој која би била намењена изградњи система за наводњавање, као и израде пројектне документације за заштиту Смедерева и споменика културе 1.реда „Смедеревска тврђава".

 

Састанку су присуствовали и представници свих релевантних служби из Смедерева које су укључене у израду потребне документације за пројекте за реконструкцију прве одбрамбене линије у склопу Смедеревске тврђаве, са заштитом од штетних утицаја при такозваним великим водама Дунава и изградње изливног постројења Петријевског потока.

 

Речи је било и о припремама за изградњу друге одбрамбене линије за заштиту Смедерева од плављења и реконструкцији система за заштиту града од успора Дунава.

 

Јуче су обављени разговори о припремним активностима за реализацију ових пројеката, формиране радне групе, а ресорне службе обавезале су се да припреме потребну документацију за реализацију овог пројекта.