Седми позоришни фестивал ТЕАТАР У ТВРЂАВИ Делегација Олимпијског комитета Србије у посети Смедереву Дунав филм фест Смедерево 2020 Отказана манифестација Смедеревска јесен Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде


Изложба смедеревског берићета


Незаобилазни сегмент Смедеревске јесени - изложба пољопривредних производа


У Павиљону Смедеревске тврђаве отворена је пољопривредна изложба на којој су пољоприврдени произвођачи смедеревскиг краја традиционално у оквиру Смедеревске јесени, представили своје производе.  О плодовима рада смедеревског сељака говорили су Јовица Вујовић, директор Фонда за развој пољопривреде и Бранче Стојановић, предсденик Скупштине града.
"Ово све што видите то је дело пољоприврдених произвођача из села смедеревског краја. Порука је јасна, спремни смо за утакмицу и да пласирамо наше производе на светско тржиште", рекао је Вујовић.
Бранче Стојановић је указао на специфичан микроклимат који могу  да створе само  долине  Дунава и Мораве и плодна Шумадија. Ово су плодови труда и рада наших сељака, ратара, воћара, виноградара, повртара...Локална самоуправа има обавезу да то све обједини. Један од начина је управо и ова манифестација, " рекао је председник Скупштине града Смедерева.
Изложбу најбољих плодова из нашег атара отворио је државни секретар Министарства за пољопривреду, шумарство и водопривреду Милан Петровић. Он је обећао да ће држава предузети све мере да пољопривредницима и у будуће финансијски и ставрањем других услова олакша производњу. " Неопходно је улагати средства у прерађивачке капацитете и увести нове сорте како би се обезбедила конкурентност на европском тржишту", рекао је државни секретар Министарства пољопривреде Милан Петровић.

Отварању  пољопривредне изложбе присуствовали су градоначелник Предраг Умичевић, заменик градоначелника др Јасна Аврамовић, представници другиг градова и општина и наравно полјопривредници смедеревског краја.