Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату ... Успешно реализован пројекат „Караван игре“ у Смедереву


Измена Одлуке о о условима држања, поступања и заштите домаћих животиња

Одлука о о условима држања, поступања и заштите домаћих животиња биће измењена, а нови текст ће се наћи већ на наредној седници Скупштине града Смедерева.


Члан 40. Одлуке о условима држања, поступања и заштите домаћих животиња биће измењен и спорне одредбе које се односе на уступање животиња за научно истраживачки рад биће избачене већ на следећој седници Скупштине града, 17.децембра.

„Ова Градска управа настоји да обезбеди додатне услове за прихват паса и мачака луталица изградњом азила, адекватног простора  у оквиру азила и при крају смо завршетка тих радова“, истакла је градоначелница.

Она је додала да је у смедеревском прихватилишту смештено око 150 животиња о којима се свакодневно брину два ветеринарска техничара, један ветеринар и 4 помоћна радника.

Градска управа Смедерево годишње издваја за исхрану ових животиња 200.000 евра, а процес стерилизације, који се редовно врши, донација је невладиних организација.