Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Измена Одлуке о о условима држања, поступања и заштите домаћих животиња

Одлука о о условима држања, поступања и заштите домаћих животиња биће измењена, а нови текст ће се наћи већ на наредној седници Скупштине града Смедерева.


Члан 40. Одлуке о условима држања, поступања и заштите домаћих животиња биће измењен и спорне одредбе које се односе на уступање животиња за научно истраживачки рад биће избачене већ на следећој седници Скупштине града, 17.децембра.

„Ова Градска управа настоји да обезбеди додатне услове за прихват паса и мачака луталица изградњом азила, адекватног простора  у оквиру азила и при крају смо завршетка тих радова“, истакла је градоначелница.

Она је додала да је у смедеревском прихватилишту смештено око 150 животиња о којима се свакодневно брину два ветеринарска техничара, један ветеринар и 4 помоћна радника.

Градска управа Смедерево годишње издваја за исхрану ових животиња 200.000 евра, а процес стерилизације, који се редовно врши, донација је невладиних организација.