POTPISANI NOVI UGOVORI O FINANSIRANjU VANTELESNE OPLODNjE Odobren projekat u okviru grant šeme Programa Exchange 5 Analiza procene javnih finansija na lokalnom nivou i kreiranje rang-lista jedinica lokalnih samouprava na osnovu izveštaja DRI Ugovor za izvođenje građevinskih radova na sanaciji i rekonstrukciji objekta Gimanzija Smederevo Sanacija divljih deponija


Javna rasprava o Lokalnom akcionom planu za borbu protiv korupcije grada Smedereva

             Radna grupa za izradu Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije na teritoriji grada Smedereva 2019 - 2021. godine izradila je nacrt ovog dokumenta i otvara javnu raspravu.

 

            Javna rasprava o nacrtu Lokalnog antikorupcijskog plana sprovodi se u period od   29. oktobra 2018. godine do 2. novembra 2018. godine, do 1200 sati.

 

            Akcioni plan za pregovaranje Srbije o članstvu u Evropskoj uniji za Poglavlje 23, usvojen Zaključkom Vlade Republike Srbije 27. aprila 2016. godine, između ostalog propisuje obavezu lokalnih samouprava da usvoje i primene lokalne akcione planove za borbu protiv korupcije.

 

            Lokalni akcioni planovi za borbu protiv korupcije predstavljaju dokumente u kojima se identifikuju nadležnosti, oblasti, procesi i procedure rizični za nastanak različitih oblika korupcije i kojima se predlažu načini za upravljanje ovim rizicima, odnosno načini za njihovo otklanjanje.

 

            Svi zainteresovani mogu pogledati nacrt Lokalnog antikorupcijskog plana na zvaničnoj internet stranici grada Smedereva www.smederevo.org.rs a stručno - tehnički komentari i sugestije mogu se dostaviti do 2. novembra 2018. godine, do 1200 sati, na mejlove:

sulic.djulijeta@smederevo.org.rs i/ili bojan.milutinov@smederevo.org.rs

 

            Prilikom dostavljanja komentara potrebno je da se tačno navede strana, mera i aktivnost za koju se predlaže izmena i/ili dopuna sa predlogom novog teksta i obrazloženje.