Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Једанаести Меморијални турнир „Желибор Младеновић – Желе“

Једанаести Меморијални турнир „Желибор Младеновић - Желе" у гађању ваздушном пушком одржаће се у недељу 17. новембра на стрелишту у Смедереву, у организацији Стрељачког клуба „Херој Срба" и Стрељачке дружине „Смедерево".

 

Турнир, који отвара нову сезону 2013/2014, одржава се у част Желибора Младеновића Желета, истакнутог и трофејног смедеревског стрелца и гимнастичара.

 

Од ове године смедеревски турнир уврштен је у званичан календар такмичења Стрељачког савеза Србије, а по први пут поред сениорских категорија, такмичиће се и најмлађи стрелци у кадетским категоријама, којима ће ово бити редовно, четврто коло Лиге централне Србије.

 

На турниру ће наступити више од 50 екипа из десетак градова, око 200 стрелаца, што га чини најјачим турниром у гађању серијском пушком у нашој земљи, а екипе и појединци се још увек могу пријавити лично на стрелишту, мејлом на адресу streljackadruzinasmederevo@gmail.com или  телефоном на бројеве 026/4621-956 и 064/380-12-23.

 

Основна мисија турнира је сећање на изузетног човека и спортисту, као и популарисање спорта уопште. Први пут у оквиру турнира биће организована и Акција добровољног давања крви у сарадњи са Републичким заводом за трансфузију крви из Београда, чија ће опрема бити постављена у просторијама стрелишта.

 

Позивају се сви хумани људи да се одазову овој акцији и тиме турниру дају поред спортског и хуманитарни карактер.

 

Свечано отварање турнира је у 11 часова, а додела пехара и диплома од 17 часова.