Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Једриличари активни упркос лошим временским условима

Једриличарски клуб Смедерево и Једриличарски клуб Голубац наставили су сарадњу и протеклог викенда одржали планиране тренинге и поред лоших временских прилика.

Михољско лето, које смо имали у протеклом периоду, са лепом кошавом, погодовало је једриличарима да одржавају квалитетне тренинге. Смедеревци су у септембру и октобру, сваког викенда, тренирали са децом из пријатељског клуба у Голупцу.

Најновији полазници из Смедерева су шестогодишњи Никола и осмогодишњи Урош, који су се, упркос хладном времену, одлучили да цео викенд проведу у друштву једриличара.

Поред основних информација у вези са деловима једрилице класе „оптимист“, најмлађи полазници су се први пут нашли сами у броду на води и, уз помоћ тренера, први пут заједрили.

Ван свих очекивања, најмлађи полазник показао је и највећу жељу за овим „белим“ спортом и исказао нестрпљивост у очекивању наредног тренинга.

У Голупцу, где се налази Центар једриличарског савеза Србије, већ следећег викенда, заједно ће тренирати малишани, узраста од 6 до 14 година, под будним оком тренера.

Центар у Голупцу, једини у Србији, има неопходне услове за целодневни боравак деце, од смештајних капацитета апартманског типа, до употребе кухиње, трпезарије и хангара за пловила.

Смедеревски и голубачки полазници одржаваће заједничке тренинге све док то буду дозвољавали временски услови, највероватније до првог снега, када ће дефинитивно бити стављена завеса на овогодишњу једриличарску сезону.

Прки, Стефан, Сале, Јоца, Дуки, Неца, Лука, Урош, Никола, са својим старим и новим другарима, појавиће се на лепом плавом Дунаву већ са првим пролећним сунцем и кренути у нове једриличарске авантуре, а зиму ће искористити уз предавања о теорији и правилима и видео записе са домаћих и страних регата.