Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Јесење улепшавање града

Дирекција за изградњу града, урбанизам и грађевинско земљиште, односно извођачи радова, током септембра, интензивно изводе радове на сређивању града.

 

Реконструисана је Улица Братства и јединства у МЗ Плавинац, у дужини од 140 метара, са ивичњацима, тротоарима и атмосферском канализацијом. Раде се тротоарске површине на Тргу Слободе у дужини од 250 метара, са поплочењем бетонским плочама. Реконструише се тротоарска површина у Улици 16. октобра у дужини од 150 метара. Изабран је извођач радова на ојачавању коловозне конструкције у Србиној улици у дужини од 280 метара. У припреми су тендери за реконструкцију дела Фочанске и дела Улице Револуције.

 

Такође је током септембра завршено уређење прве фазе парка код Веслачког клуба. Пешачка комуникација је покоцкана гранитном коцком, која је домаћинским приступом, сачувана од претходно реконструисаних улица. Извршена је санација потпорног зида у Дурмиторској улици, а припремљена је потребна документација и аплицирано у Министарству грађевине за реконструкцију још 8 градских улица.

 

Да би Смедерево био још чистији град, нарочито у време 126. Смедеревске јесени, на иницијативу градоначелнице, набављено је још 130 нових корпи за отпатке, које са претходно постављеним клупама за седење - жардињерама са украсним цвећем, улепшавају центар града.

 

Од инфраструктурних радова треба поменути да се, како је и планирано, приводе крају радови на уградњи фрезованог асфалта у сеоским месним заједницама. Тренутно су у току јавне набавке за Липе, Вучак и Бадљевицу, а овај посао је завршен у Сараорцима, Лугавчини, Врбовцу, Скобаљу, Михајловцу, Удовицама, Вранову, Раљи, Малој Крсни, Добром Долу и Водњу. Асфалт је урађен у укупној дужини од 7.980 метара и површини од 25.200 метара квадратних.